Παράδοση Θεματικών Υπομνημάτων στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων ...................................

Στις 14 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Δίκτυο Κοινωνικών Οργανώσεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Σκοπός της τελετής ήταν... 

Read more....

Διάσκεψη Τύπου με θέμα την ολοκλήρωση των Θεματικών Συνεδρίων ....................................

Στις 9 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα του έργου και το Δίκτυο Κοινωνικών Οργανώσεων του προγράμματος συνέντευξη τύπου, η οποία... 

Read more....

Συνάντηση του Δικτύου Κοινωνικών Οργανώσεων μετά την ολοκλήρωση των Θεματικών Συνεδρίων

Στις 26 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία συνάντηση της επιστημονικής ομάδας του έργου με την ηγεσία του Πανσυνδικαλιστικού Φόρουμ...  

Read more....

Θεματικό Συνέδριο (12/06/2015)


“Ισότητα των φύλων και καταπολέμιση των διακρίσεων στην προσβλεπόμενη ενωμένη Κύπρο”

Στις 12 Ιουνίου, ένα ακόμα Θεματικό Συνέδριο έλαβε χώρα στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος. Το συνέδριο ασχολήθηκε με την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση των διακρίσεων στην προσβλεπόμενη ενωμένη Κύπρο. Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Merit στη Λευκωσία. Το συνέδριο άνοιξε ο Mehmetali Güröz από την KOOP-SEN, ο οποίος έδωσε την εναρκτήρια ομιλία. Το συνέδριο αποτελούνταν από δύο συνόδους. Η πρώτη αφορούσε την ισότητα των φύλων στην προσβλεπόμενη ενωμένη Κύπρο και η δεύτερη ασχολούνταν με την καταπολέμηση των διακρίσεων. Τις εργασίες της πρώτης συνόδου συντόνιζαν η Sevgül Uludağ από την DEV-İŞ και ο Στέλιος Ευσταθίου από τη ΔΕΟΚ. Κύρια ομιλήτρια ήταν η κοινωνιολόγος και ακτιβίστρια της οργάνωσης FEMA, Doğuş Derya. Η Doğuş Derya παρουσίασε ομιλία με θέμα της ισότητα των φύλων στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο. Την ομιλία ακολούθησαν οι δύο βασικές συζητήτριες, η Φλώρα Γιάγκου, Λειτουργός Προώθησης και Έρευνας της ΔΕΟΚ και η Doğuş Derya. Η σύνοδος ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις από το κοινό. Η δεύτερη σύνοδος αφορούσε την καταπολέμηση των διακρίσεων. Κύριος ομιλητής της δεύτερης συνόδου ήταν ο Άριστος Τσιάρτας, ειδικός ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης των διακρίσεων, ο οποίος μίλησε για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο. Την ομιλία ακολούθησαν οι δύο βασικοί συζητητές, ο δικηγόρος Öncel Polili και ο ερευνητής Δρ. Λουκάς Αντωνίου. Η σύνοδος ολοκληρώθηκε με συζήτηση. Το συνέδριο κατέληξε στην υιοθέτηση υπομνήματος το οποίο περιλάμβανε κοινές απόψεις και προσδοκίες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από τις διαδικασίες του συνεδρίου.

    

                                

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της Doğuş Derya με θέμα την ισότητα των φύλων στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο παρακαλώ ακολουθήστε το σύνδεσμο: βίντεο.

Για να διαβάσετε ή να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της Φλώρας Γιάγκου με θέμα την ισότητα των φύλων στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο παρακαλώ ακολουθήστε τουςσυνδέσμους: pdf ή βίντεο.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση παρακαλώ ακολουθήστε το σύνδεσμο: βίντεο.

Για να διαβάσετε ή να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Άριστου Τσιάρτα με θέμα την καταπολέμηση των διακρίσεων ακολουθήστε τους συνδέσμους: pdf ή βίντεο.

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Öncel Polili με θέμα την καταπολέμηση των διακρίσεων ακολουθήστε το σύνδεσμο: βίντεο.

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Δρ. Λουκά Αντωνίου με θέμα την καταπολέμηση των διακρίσεων στην προσβλεπόμενη ενωμένη Κύπρο ακολουθήστε το σύνδεσμο: βίντεο.

Για να διαβάσετε το υπόμνημα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

 

Share this post
FaceBook  Twitter  
  

 

 

Copyright (c) Fucomasa. All rights reserved.