Παράδοση Θεματικών Υπομνημάτων στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων ...................................

Στις 14 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Δίκτυο Κοινωνικών Οργανώσεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Σκοπός της τελετής ήταν... 

Read more....

Διάσκεψη Τύπου με θέμα την ολοκλήρωση των Θεματικών Συνεδρίων ....................................

Στις 9 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα του έργου και το Δίκτυο Κοινωνικών Οργανώσεων του προγράμματος συνέντευξη τύπου, η οποία... 

Read more....

Συνάντηση του Δικτύου Κοινωνικών Οργανώσεων μετά την ολοκλήρωση των Θεματικών Συνεδρίων

Στις 26 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία συνάντηση της επιστημονικής ομάδας του έργου με την ηγεσία του Πανσυνδικαλιστικού Φόρουμ...  

Read more....

Θεματικό Συνέδριο (28/05/2015)

“Πολιτικές απασχόλησης και προστασία της απασχόλησης στην προσβλεπόμενη ενωμένη Κύπρο”

Στις 28 Μαΐου ένα ακόμα θεματικό συνέδριο έλαβε χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος. Το συνέδριο ασχολήθηκε με τις πολιτικές της απασχόλησης και την προστασία της απασχόλησης στην προσβλεπόμενη ενωμένη Κύπρο. Πραγματοποιήθηκε στο κτίριο ΕΤΚΑ/ΠΕΟ στη Λευκωσία. Το συνέδριο άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ, Διομήδης Διομήδους, ο οποίος έδωσε την εναρκτήρια ομιλία. Το συνέδριο αποτελούνταν από δύο συνόδους. Η πρώτη αφορούσε τις πολιτικές απασχόλησης και η δεύτερη αφορούσε την προστασία της απασχόλησης. Τις εργασίες των δύο συνόδων συντόνιζαν οι Νανά Αχιλλέως από την ΠΑΣΥΔΥ και ο Ahmet Varoğlu από τη KTAMS. Ο κύριος ομιλητής ήταν ο Απόστολος Δεδουσόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Ο Δρ. Δεδουσόπουλος έδωσε ομιλία με θέμα τις πολιτικές απασχόλησης στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο. Την κύρια ομιλία ακολούθησαν οι ομιλίες των δύο βασικών συζητητών, του Erkan Birer από την TÜRK-SEN και του Νίκου Γρηγορίου από την ΠΕΟ. Η σύνοδος ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις από το κοινό. Η δεύτερη σύνοδος αφορούσε τις πολιτικές απασχόλησης στην προσδοκώμενη Κύπρο. Ο κύριος ομιλητής ήταν ο Νέλσων Νεοκλέους, ειδικός σε θέματα αγοράς εργασίας και εργασιακών σχέσεων, ο οποίος μίλησε για τις εργατικές νομοθεσίες και την προστασία της απασχόλησης. Την κύρια ομιλία ακολούθησαν οι ομιλίες των δύο βασικών συζητητών, του Koral Aşam από την DEV- İŞ και του Ανδρέα Μάτσα από τη ΣΕΚ. Η σύνοδος ολοκληρώθηκε με συζήτηση. Το συνέδριο κατέληξε στην υιοθέτηση υπομνήματος το οποίο περιλάμβανε τις κοινές απόψεις και προσδοκίες που διαμορφώθηκαν μέσα από τις διαδικασίες του συνεδρίου.

 

Για να διαβάσετε ή να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Δρ. Απόστολου Δεδουσόπουλου με θέμα τις πολιτικές απασχόλησης στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο παρακαλώ ακολουθήστε τουςσυνδέσμους: pdf ή βίντεο.

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Erkan Bırer με θέμα τις πολιτικές απασχόλησης στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο παρακαλώ ακολουθήστε το σύνδεσμο: βίντεο.

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Νίκου Γρηγορίου με θέμα τις πολιτικές απασχόλησης στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο παρακαλώ ακολουθήστε το σύνδεσμο: βίντεο.

Για να διαβάσετε ή να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Νέλσων Νεοκλέους με θέμα την προστασία της απασχόλησης στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο παρακαλώ ακολουθήστε τουςσυνδέσμους: pdf ή βίντεο.

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Koral Aşam με θέμα την προστασία της απασχόλησης στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο παρακαλώ ακολουθήστε το σύνδεσμο: βίντεο.

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Ανδρέα Μάτσα με θέμα την προστασία της απασχόλησης στην προσδοκώμενη ενωμένη Κύπρο παρακαλώ ακολουθήστε το σύνδεσμο: βίντεο.

Για να διαβάσετε το υπόμνημα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Share this post
FaceBook  Twitter  
  

 

 

Copyright (c) Fucomasa. All rights reserved.